четвер, 15 березня 2018 р.

Конкурс читців поезії Шевченка

    Тарас Шевченко був одним із тих, кого ми називаємо провісником нового життя, народним пророком, титаном духу. Душею вболівав він за долю рідного народу. Тому й залишив нам, нащадкам, духовний заповіт, що передається з покоління в покоління. Перечитуючи "Кобзар", ми щоразу торкаємося душею до палкого й нескореного серця поета.



"Щовесни, коли тануть сніги
  І на рясті засяє веселка,
  Повні сил і живої снаги 
  Ми вшановуєм пам’ять
  Шевченка"




В Городищенській бібліотеці відбувся конкурс читців поезії Тараса Григоровича Шевченка "Кобзарем його ми звемо", який підготували головний спеціаліст гуманітарного відділу Городищенської сільської ради -  Галина Сергіївна Бакош та бібліотекар села Городище - Галина Панасюк. Було запрошено дітей з усіх бібліотек, які входять до складу Городищенської ОТГ: Угринівська, Михлинська, Бережанківська, Несвічівська та Городищенська. Сільські бібліотекарі взяли активну участь у проведенні цього заходу.
     Майстерність виконання оцінювало компетентне журі: головний спеціаліст гуманітарного відділу Городищенської сільської ради - Бакош Галина Сергіївна, вчитель української мови та літератури Городищенської ЗОШ, член НСПУ - Сидорчук Микола Васильович, вчитель української мови та літератури, директор Бережанківської ЗОШ - Міндюк Тетяна Іванівна та  вчитель української мови та літератури, директор Михлинської ЗОШ - Блаватна Валентина Олексіївна.

     Переможцем у молодшій віковій категорії було визнано ученицю 4-го класу Городищенської ЗОШ - Карватюк Дарину, у середній групі - учня 7-го класу Несвічівської ЗОШ - Павлуся Степана, а серед старших - ученицю 11-го класу Городищенської ЗОШ - Бик Дарину. 








Переможцям було вручено грамоти. Всі учасники конкурсу отримали невеличкі подарунки і було організовано солодкий стіл. Також бібліотекар Галина Панасюк підготувала для дітей книжкову виставку "Велич Тарасового слова". Ми щиро вдячні всім учасникам цього свята.


Немає коментарів:

Дописати коментар